Thursday, October 21, 2010

bleh aku letak lirik lagu nie...???plezzzzz....

Siapa Yang Rampas Cintamu

Harapan hatiku ingin hidup bahagia
Tetapi mengapa sering saja hati ini diluka
Baru ku cuba nak bercinta lalu engkau pun buat angkara
Mengapa mesti aku yang menjadi mangsa

Harapan untuk kekalan hanya tinggal igauan
Walaupun telah aku bertahan tapi apa kan daya
Retak akhirnya kasih kita tanpa ku tahu apa punca
Mudah benar kau mematah dahan asmara


Sampai bila harus diri ku begini... oh kekasih
Sampai bila mesti kau dera hatiku
Dimanakah janjimu yang kau tabur dulu
Sebelum kuserahkan cinta
Betapa... hancurnya hatiku

Siapa yang ganggu hatimu
Siapa yang rampas cintamu
Katakan padaku biarlah jelas segalanya
Siapa yang sedang kau sayang
Siapa yang sedang kau buru
Berterus teranglah dari kau terus menyiksaku

"Bila BROADBAND bertukar jd BEROKBENGGONG"

ish....!!!law kekawng tgk pda tjuk compem korang kan pk n msti mood marah kan??MEMANG..badmood ngat,marah tahap dewa ah..kali n ape nk jd,jd la..aku xksh dah...ape y ade kt dpan aku nahas la 6t...
time2 aku ngah byk prob n jgk la bt hal...xgna tol...argggghhhh......!!!skunk face dah btukar kpda merah bercampur biru...huhuhu...dan akhirnya btukar kpda hijau..almak aku dah jd "angredblrharkd".waaaaa....
eh,btl kew eja g2..??ahhh,lantak ah.asal korang phm jew...huhuhu.

tkt x???garang dop aku n??ssh nk jd garang kan??tapi tuhan sjew y tau btpa mrahnye aku skunk...korang sume msti ttya2 nape aku jg benggong gni kan skunk??skunk n aku bukan aku lg...aku dah jd gergasi y sgt pemrah..hahaha...hikhikhikzz(smpat ag ketawa tdekeh2)..

citenya gni,aku n pkai broadbnd jew law nk on9 kt umh,tapi dah lame dah xgna,ade la lam 3bulan..y 2 aku xmo cite la..malu sih..!!hehehehe..korang phm2 jew la ek..
skunk ekonomi stabil ckt,ckit bawu...lum jd jutawan ag...aku pom p la setel broadband n,masa 2 ai jumaat,ingt nk la gna urgant tapi xley gna sbb ai jumaat mnew da owg keje.so line xley on ag la....

kne tggu la dlu,diowg ckp ai slsa bru line clear...tggu pnya tggu aku smpai la jgk ai slsa...lega ase..kt tmpat keje aku xsbr2 nk blik sbb nk try ar..aku n mcm ler kt tmpat keje xley on9 kan??bkn mcm 2,kt tmpt keje aku bz ngn keje..law on9 pom xley nk lyn gak sbb kne settle keje..law aku lyn tenet xciap la keje2 aku 2..


niat aku nk on9 sbb nk settle blog bisness aku 2..aku xsntuh pom ag..camner custmer nk tgk law xde bhan kan??emmm...tetiba jew kt umh aku trus bkk leptop aku dan trus msukkan broadband....tapi,hari y paling bhgia bgiku itu btukar mnjadi hari y pling mnyedihkan...aku xley nk connet itu pnya broadband...aku frust ngat.

aku try tel kt clcom tapi diew ckp line dah clear...aku dgn aty y mbakar trus jerkah oprator clcom 2 smpaikan diew bleh ckp sbr dik...ape pnya oprator...n oprtor kew pnsihat??hahahaha...seb bek oprtor 2 laki...wakakakaka...ciap introduce my self ag...jhanam pnya oprtor...huhuhu..hahahaha..xde lah grau jek..tkt 6t ade y bkaitan tbaca mati aku...bleh mndatangkan kekcohan plak..hehehe

pas2 aku try bt lg,setup pnya setup xjd ugop..aku pom ngn tdk dsedari menangis...manje tol aku,xsgka plak..huhuhu..xtau la sbb mrh ngat kot air mata n mnitik.ape y aku pk,aku gveup,aku xley bt pape ag...

at last aku bt kptsan mtk tlg adi la..aku try tnya diew.diew ckp 6t diew try...aku bg kt diew...tapi same gak.xbley gak..xtau la nape jd g2.tapi aku bt muka rilekz jew kt dpn diew..bia lah kt lam aty n sebak y t'amat sgt...
aku biarkan marah n tenang lu,aku abaikan broadbnd tuk shari...bla aku try plak ptg n...n ayt y aku keluarkan.."menatang pnya BERUKBENGGONG" n...gila,bodo,b---t(tottttt),bengong10x,aku trus lempar tba2 jtuh kt atas kpla abah aku y tgh tgk berita..hahaha..tkejut diew.ngn spontan diew tnya.bakpo gap???

aku ngan mka merah mulut muncung2 bgun pas2 msuk blik trus...bodoh btol pnya BERUKBENGGONG...
xgna btol.....aku xkan maafkan BEROKBENGGONG aku n..tgk la 6t...law leptop bt hal gak,ngn leptop aku baling...xjg aty tuan pnya lgsung..huhuhu

sbb 2 la aku pggil brodband aku dgn nme BEROKBENGGONG...marah benar aku yew...garang dop aku??garang gak ar,sbb adik2 sume snyp time aku mrh 2...menjdi ugop..hahahaha.....

tapi korang jgn tkt ah..aku still ngn smile alwyz tuk kwn2...i love frenz,4ever n ever..hehehe...skunk aku kne kuar on9 dkt CC mksdare...jauh tau,xbez la sbb kne byr...pas2 bising gler kt cni ade owg giler.thah pape dk layan jiwang diew..law dgr sowg snyp2 xpe...tapi suara diew pecah 1 CC...mmg sah xckup seposen diew n..melalak xtntu psl kt kdai owg...xmacho lgsg...xde ciri llki idaman aku..hrap muka jew encem tapi sayang seposen xckup...bla.bla.bla...hahahahaha..

k la...aku caw dlu ah...xthan dgr mamat n melalak..suara law bez xpe...angsa tol...skit tlga aku....k la, ngntuk dah..nk blik tdow dah...k bye frenz sbb bca blog aku y merapu n...k daaaaaaaaaa........

Sunday, October 10, 2010

10.10.10(dunia baru)

askum,10.10.10,xde ape y bermakna bagi aku tapi tarikh ini telah mnyedarkan aku bhwa aku harus bangun dan berhenti utk bermimpi..mimpi ngeri yang lame aku alami.skrg aku harus bagun dan mulakan hidup baru.

hidup yang selama ini hanya mimpi ckup buat aku jdikan pengalaman dan pengajaran.kerana terlalu percya,aku dipermaenkan,mgkin bukan krana cnta malah pershbtan.

kali ini aku bgun dgn fikiran baru,hati baru,lebaran baru,persaan baru.....utk diri aku sndiri.smoga hadir insan y amat mnyaygi aku lbih dan mganggap aku sbgai ibu.harapan aku agar aku mlkukan semua tntg hidupku demi masa depannya.

aku xperlukan lagi cnta dari kekasih,cnta dari insan y hnya ingin mpermainkan hati d persaan aku tapi aku ingin cnta dari sbesar tapak tgn baby...

aku harap tarikh ini akan bermakna dalam hidup aku wlaupn dihimpit kesunyiaan y t'ama sekali...biarlah aku sndiri.menenangkan hati...membawa diri dan aku xmgharapkan sesiapa lagi...cnta aku pada cnta aku..

"bila cinta kini tak lagi bermakna,yang ku rasa kini hanyalah nestapa di tinggal kn cinta..hilangnya cinta mu menusuk hatiku,perginya dirimu merobek jantungku..ku sebut nama mu dalam setiap doa ku,bangkitkan setiap kenangan tentangmu,yang ku dapat kini hanyalah bayangmu.

bersabarlah fieza ....

never say gud bye

video
oppa, why Umie wounded hearts .....?

Saturday, October 9, 2010

cinta tiga segi

"CINTA TIGA SEGI".ssh nk trgkan..andai kita ditempat itu barulah kita tahu bagaimana rasanya dan apakah keadaan itu.seperti yang diterangkan pada blog dahlia daripada pengetahuan dahlia yang telah dialami oleh kawan2nya.mgkin kawan2 dahlia berada di tempat yang dikatakan pencinta untuk 2orang.dahlia juga byk mnerangkan tntang  perasaan cnta yang  telah dibhgikan itu...sshkan nk dfikirkan...??disini biarlah aku terangkan pula bagaimana perasaan insan yang tahu dirinya dibhagikan cinta atau di pendekkan lagi kekasihnya ade kekasih laen selain diew.

mmg btl kate dahlia,dalam kes n yang bersalah adalah pihak pemangsa,yang melayan 2 la..kalau beliau tidak melayan pasti semua ni xkan terjadi.bagi si magsa plak mereka tidak tahu ape2.malah mereka spt selalu diperodohkan kerana setiap masa yang mereka jalani dalam perhubungan mereka adlah kebohongan belaka.mereka tidak mengenali sikap sebenar pasangan mereka kerana pasangan mereka tidak pernah jujur pada mereka.

kalau kite tnya pd semua masyarakat apakah rahsia dalam perhubungan???smstinya masyarakat akan menjawab, pertama KEJUJURAN.kedua KEPERCAYAAN,ketiga KASIH SAYANG,keempat KEIKHLASAN,kelima KESETIAAN dan seterusnya.tapi andai kata semua 2 xpernah ade dalam hubungan adakah hubungan itu sempurna???

rumit bagi seseorang untuk memahami semua ini.tapi bagi yang pernah merasainya terlalu sukar untuk dilupakan.malah terlalu pedih..bila semua yang berlaku telah diketahui...apakah perasaan yang akan timbul bagi ketiga2 insan itu???pertama,PEMANGSA:mungkin beliau rasa bersalah tapi benarkan kesalahan itu akan diperbaiki??kte orang tua-tua.".kalaulah manusia itu bersikap begitu sampai bla2 pom diew begitu" .tapi ade sesetengah manusia boleh berubh cume dgn ape y dilaluinya itu terlalu perit. bagi aku knape mnusia ini xpernah ckup dgn ape y mereka ade??terlalu tamak kah mereka??atau bagi mereka cinta itu adlah mainan??

mgkin jg pemangsa n tidak tahu bgaimana utk merasai cnta dan mnghargai cnta.bagi beliau cnta akan dtg bla2 dan boleh pergi begitu saja...emmmm...ssh kte nk baca aty seseorng,mulut boleh kte cnta tpi hati tidak.dalam hati kita cnta hnya untk 1 saja.tiada 2 atau 3.andai lbih itu bohong belaka.cuba lihat pemangsa y slalu berbohong,diew mungkin slalu berada dalam masalah,slalu dalam keadaan stress...yang 2 aku xnak sentuh.sape y laluinya akan tahu semuanya..

meh kite selami perasaan MANGSA plak.MANGSA 1:mangsa pertma adalah mangsa y mgkin mnjalinkan hbungan sudah lame.bla mangsa tsebut mngetahui semua ini mgkin mgsa akan rasa sedih spt mangsa ke-2.mgkin mgsa1 akan menyalahkan pemangsa dan akan mmbenci pemangsa kerana cnta y telah di beri selama ini dengan kestiaan tapi hnya di balas dengan penderitaan.sgguh menyedihkan..sape tahu hati y mekar selama ini akan terluka".sampai hati..."itu saja ungkapan y keluar dari bibir.

seterusnya MANGSA 2: mangsa ke-2 adalh diibaratkan perampas,tapi boleh kew dianggap perampas sedangkan diri tidak tahu ape2..setelah semuanya diketahui dirinya sdiri selalu dipersalahkan.sape y mahu rampas hak orang sedang diri sndiri tidak mahu orang merampas hak nya.tapi pada pndangan  org laen kan.org akan menganggp ia jhat,xde hati perut,pemusnah hbgan org laen,pruntuh masjid...benarkah itu semua??adakah orang tahu hati mangsa ke-2 lah yang paling menderita kerana pemagsa tidak akan meninggalkan mangsa pertama.tapi mangsa ke-2 mgkin akan dibiarka begitu sahaja...bagi magsa ke-2 aku syorkan korang semua blah jew lah.kalau korang tau korang n perampas baek korang undur diri awal2 sblm korang meletakkan harapan terlalu tinggi padanya..

musnah hidup korang kalau korang teruskan jg.hati korang sape nk pujuk 6t...2 pesanan aku la....aku xmau mangsa ke-2 n jd bahan mainan.ckuplah dalam perhubungan cucu cicit nabi adam sepasang sahaja.tuhan dah tentukan jodoh utk kita yang sempurna...bersabar dan berdoalah selalu......jgn ade terjadinya cinta tiga segi kerana akan terjadinya luka melukai.....

sekian.coretan FiezaBeautyColections".03.45am-sabtu

Wednesday, October 6, 2010

favorite songs Fieza D Nur

video
ehem.ehem......
nk cite sal  lagu n..lagu n aku ngn nur mnat ngat.masa first time ktowg kt poly ai 2 kteowg bkn 1blik ag,ktowg juz 1class jew but ktowg ade mnat y same.exp:-mnuman kegemaran(laici ais),maknan kegemaran(kueh tiew lakna),law bli baju compem same cume colour jew la laen,cam slipar pom samelah,alat mkeup lagilah tapi ktowg xde jelez2 n sesama sndiri.law aku xmampu nur tlg blikan.bla diew lak xley nk bli ktowg bt y same la.kdg2 time tdesak ngat kongsi dt bli...time nk pakai glir2 ah...nk knl my bezfwen aku.jap eh aku ltak pic ngn diew.

ting...!!!!!hehehe.cantik x diew??kwang.kwang.kwang...xley oyap dpn diew..6t tindih ngn perasaan lak diew...hehehe..grau jew 

nama diew nur madhihah bt mat hussin.juz col "nur".masa sem-2 ktowg dk 1umh.bez ngat..ktowg rapat ngat smpaikan ade owg nk pecahkan ktowg pom xley sbb ktowg pgg 1jew.percya 1sama laen.bF2 ktowg pom smpai jelez,glew ade y ckp ktowg couple...tpi y pasti ktowg n anggap cam adik bradik jew..adik y sgt rapat.ade lg boy y nk ngejaz tapi tslah xtau y mne 1.katenya mka same tpi ktowg ase laen la...jauh ngat..slalu jew law couple kan y ttukar.tpi diowg ckp xksh la sbb sme jew.mnew2 pom bleh...ase lucu gap g2 tpi ktowg still rilekz gni jew..

lantak la ape owg nk ckp,diowg da mlut kan.bla diowg da knl ktowg baru kiowg tau ktowg n camner...mmg la muka nmpak sombong but ktowg peramah sbnarnya cume biasa la kt kls kteowg b-2 jew gurlz,maka ktowg malu la..so,juz diam jew la...6t law bt kecoh kan owg ckp galok plok....huhuhu





nur slalu jew mrungut ckp tension ngn cos n tapi aku slalu ckp kt diew sbr jew la.aku pom same gak tension gak...tapi masa sem-3 2 kan ktowg still single duo2 sbb baru clash sesame.dah la tgh frust sesame.ktowg slalu kuat sbb nk hilangkan stess.kemana saje ktowg p ber-2 jew.xde owg gngu...masa 2 mnyampah ngat tgk boy n sbb aty n ngah skit ngat.tpi ktowg bkak lebaran baru smpai jmpe pgganti.

nk tai ktowg p mnew ktowg p mnew masa 2,jom..... pegi sana la,ade dkt pic kcik2 2...law xnmpak rabun la 2,p pkai spek cam y nur pkai 2 dlu yew...hekhekhekz

ktow slalu p pntai..bez g c2..2 la tmpat kgemran ktowg.mlm lak ktowg slalu lepak airport.tgk kapal terbang naek...sbnarnya cita2 ktowg nk jd pramugari.but ktowg xpndai  speaking.2 la prob nye..law dgr owg ckp 2 phm.tapi nk ckp laju2 2 xley...so,ktowg frust la.p tgk jew la kok luar pgar.hehehehehehehehe ...............

come back 2 poly ktowg dah last sem,ktowg dk umh swa sesame la mcm biasa smpai hbis but y bt aku cdey skunk ktowg xbsame cam dlu ag.bowink ngat.wlaupn ktowg tiap2 ai cntac tpi ttp xsame cam dlu.aku bz ngat ngn keje,nur lak dah ber tunang...diew ofcoz la ngn tune alwyz kan.skunk ktowg jrang ngat kuar sesame..smpai raya pom ktowg xp raya umh kwn same2 ag.

rndu ngat time 2...nape cpt ngat sume n berlalu.dlu time aku cdey msti nur ade.diew msti ajak aku kuar jln2.skunk time aku cdey,ssh aty sgt2 keseorangn.lau kuar pom sowg2 jew.p pntai sowg2.huhuhu

btl kte owg,sume y kte ade d atas muka bumi n xkan kkl lame pda kte,bkn hak kte...dan kte xley nk pksa tuk jd hak kte sowg.btl x???

aku rndu ngat kwn2 aku.dlu wlaupn aku slalu cdey diowg slalu bt aku happy...rndu gler....aku nk ngat ktowg jmpe cam dlu(nur,lisa,nana,mira,effa,siti,niey,lyn,ning,elin,dan y laen2)miz u all so much...



n pic mase p lata tmbakah,bt BBQ..bez ngat.ade byk ag pic y ktow p...6t bla aku da settle edit aku upload eh..jgn wsau kwn2...urpsss lupe byk aku ngomong ya aku n..6t ade msa aku story ag kt korang sal kwn2 aku eh.byk tau story y bez2..lucu sumenya...sbb 2 la aku xley lupe time 2.

kte go 2 headlines kte eh..favorite song aku ngn nur.2 la lgu ktowg mase kt poly smpai skunk...title"OK".
nk trgkan sal OK n.bgi ktowg OK n sbnarnya cam hdup sharian ktowg la..xde pape beban.ape y kteowg trime ktowg ok jew.ktowg settle pom ngn ok.dan ape y ade lam aty seseowg juz wish jew.ktowg pom oke gak but juz fwen jew la...xley lbih2.2 jew....hahahaha...k la,smbung laen kali eh..enjoy wif new post aku n yew.hope....hehhehehe....2 be cntinue.

JOB BARU..!!!hureeeyyyy......

eh,hai....!!emmm sori lupe bg salam..assalamualaikum sume2x...hehehe
sori la byk ai xnulis blog n..da prob ekit + plak keje kt office byk...bz sgt smpaikan nk rest pom xsmpat,mkn lg la...adusss....

tertkan ngat ngn job n tpi nk bt camnerkan dah name pom job..kne trima la,agpom n sume tggjwb kan??
owg dah amanahkan dkt kite..law sume n xsettle ngn cpt 6t kang lg btambah lak..btl x???n la prinsip idup aku.."aku xska tgguh2 keje n.... ".hehehe.kte owg NO MONEY NO TOP tapi bagi aku NO JOB NO MONEY...wakakkaa..gurau jew..6t owg ckp aku mata duitan lak..hahaha..bukan pew aku bukan curi dt owg,sume dari hasib titik peluh aku sdiri.2 jew...

owg xley nk pertikai kan sume 2...hahahaha...kuat tol akumerapu...ape nk jd la aku n...huhuhu.malunyerrrrr....
BUT....!!!nk tau kew sume....??hehehe malu la nk gtw....kwang.kwang.kwang..

suspent x??urmmmmm sbnarnya aku nk gtw korang y akuuuuu....dok.dok.dok....hehehe
dapat agak x pape???hahaha...dah ah,penat ah gni.grau jew..jgn marah yew...sbnarnya aku nk gtw korang y aku dah dpt job baru.set pelamin tuk dahlia tune...diew bg design kt aku,so aku kne ikut design diew 2 la...aku xde ag design n..korang sume doa2kanlah aku bjya siapkan design 2..tapi modal jew la ag xckup..hope aku smpat siapkan sblm bln12 n..

baju pom diew suh aku btkan jgk...alamak....!!!penat den..ahhh,aku bleh bt pnya...aku nk bt y n power pnya.
insyaallah berjaya..emm k la..byk keje n.kena ciapkan sales,payment,letters puan..urpss..ya allah,aku lupa letter public mutual bos aku blum bt ag....k2 xpe..aku caw bedah dlu ya...smbung lg..daaaaaaaaa.muuuuaaaacccxxxxhhh...hukhukhuk